Image: 5x bijzondere kerstverlichting

Gepost op: 13/12/2016

5x bijzondere kerstverlichting

It’s beginning to look a lot like Christmas… Overal in Nederland wordt de kerstverlichting ontstoken, dit levert de meest prachtige plaatjes op op social media. De Techniek achter Nederland verzamelde vijf steden met bijzondere kerstverlichting. 

Gelijkstroom in Delfzijl

In Delfzijl is door CityTec een feestverlichtingsnet op gelijkstroom aangelegd. De havenstad is hiermee de eerste stad in Nederland met verlichting op gelijkstroom. De komende jaren hangt de verlichting van november tot februari aan de masten. De verlichting in de vorm van scheepszeilen past goed bij Delfzijl, waar de op vijf na grootste haven van Nederland is gevestigd.

Centrum delfzijl mooi sfeervol verlicht. Straks het nieuwe strand klaar, laat de toeristen maar komen. #delfzijl #centrum

Een foto die is geplaatst door johan van iren (@johanvaniren) op

Gouda bij kaarslicht

Gouda staat bekend om haar Goudse kaarsen, en heeft onder meer een enorme kaars van feestverlichting in de binnenstad. Ook de kerstboom is groots aangepakt, bij het ontsteken van de kerstboom brandt er een uur lang alleen kaarslicht in de oude binnenstad, daarna wordt de kerstverlichting ontstoken door de burgemeester.

#16december #goudabijkaarslicht #sprookjesachtig #Gouda

Een foto die is geplaatst door ‘t Bakhuys Gouda (@bakhuysgouda) op

De grootste van Nederland

In IJsselstijn is een enorme zendmast door VolkerWessels Telecom omgetoverd tot de grootste kerstboom van Nederland. De ‘boom’ is maar liefst 366,8m hoog, en er hangen 120 nieuwe ledlampen en één piek in de boom.

It’s on. #kinderstappers kinderschoenen #ijsselsteinbynight #grootstekerstboom #biggestchristmastree #xmastree

Een foto die is geplaatst door Kinderstappers Kinderschoenen (@kinderstappers) op

Magisch Maastricht

In Maastricht is door Avontuur Limburg met maar liefst 354.992 lampjes een magische kerstsfeer gecreëerd. Om de overlast te beperken beginnen de installateurs al in september met deze megaklus. Omdat Maastricht een oude binnenstad heeft is het aanleggen van de verlichting elk jaar weer een hele klus, vertelt accountmanager Carlo Maessen aan CM Maastricht: ‘In Maastricht is bijvoorbeeld weinig symmetrisch. We willen uiteraard dat het er mooi uitziet en werken alle bekabeling netjes weg. Dat is telkens een uitdaging.’

Verlichte bomen in Heerlen

In Heerlen zijn door Avontuur Limburg alle bomen in de stad verlicht. Een heel bijzonder effect!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus