Gepost op: 2/11/2016

De 4 betoverendste kunstwerken op GLOW Eindhoven

Op het lichtfestival GLOW, van 12 tot en met 19 november in Eindhoven, laten internationale kunstenaars en wetenschappers zich weer van hun beste kant zien. Sommige onderdelen komen elk jaar terug, andere zijn nieuw en experimenteel. TechniekNL zet de 4 meest betoverende kunstwerken van GLOW 2016 op een rij

GLOW Eindhoven vindt nu al een aantal jaar plaats, technisch partner van GLOW 2016 in Eindhoven is Pronorm, onderdeel van Mansveld Expotech.

glow-magical-garden

1. Sfeerloze parkeerplaats wordt magische tuin

De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft voor GLOW het 360°-lichtobject Magical Garden ontwikkeld. Een sfeerloze parkeerplaats wordt hierbij getransformeerd in een magisch wonderland. Kola over het kunstwerk: ‘Ik wil een zo groot mogelijk contrast creëren met de oorspronkelijke staat van het gebied en de omgeving op een totaal nieuwe manier laten uitkomen.’

fantastic-planet-bew

2. Konijnen nemen de wereld over

De Australische kunstenares Amanda Parer maakt enorme mens- en dierachtige figuren die de wereld lijken over te nemen. Ze liet zich inspireren door de film Fantastic Planet, en exposeert op festivals over de hele wereld. Tijdens GLOW zullen er 12 m hoge, mensachtige wezens te zien zijn.

exploding-wire

3. Recordpoging grootste blikseminslag ooit (met drones!)

In een samenwerking tussen de faculteiten natuurkunde en Technical Engineering van de TU/e wordt er een bliksemstraal van 100 m lang gecreëerd. Bij het opwekken van die bliksemstraal komt elektrische spanning van honderden kV’s vrij, en er lopen forse stromen door een heel dun koperdraadje. Wanneer de bliksem knalt, is die koperdraad niet zichtbaar of hoorbaar, maar het opgewekte plasma des te meer. Na elke explosie vervangen drones de koperdraad voor een nieuwe.

4. Jheronimus Bosch-drieluik op de Catharinakerk

De Catharinakerk wordt een drieluik, geïnspireerd op het werk van Jheronimusch Bosch, ter herdenking van zijn 500ste sterfdag dit jaar. Zijn geïllustreerde, bizarre wereld komt tijdens deze GLOW-editie tot leven op Verdi’s muziek ‘Dies Irae’. Een eerbetoon aan een wereldberoemd kunstenaar, ontworpen door het Franse creatief collectief Les Orpailleurs de Lumière.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus