Image: Duurzame feestverlichting wijst de weg in Utrecht

Gepost op: 23/11/2016

Duurzame feestverlichting wijst de weg in Utrecht

7.000 mensen waren op de been voor het feest van Sint-Maarten toen wethouder Kreijkamp op 5 november de nieuwe feestverlichting van Utrecht onthulde. De fraaie en duurzame led-ornamenten, uitgevoerd in golvende lijnen, lichten tot februari de donkere winterse dagen sfeervol op. Maar dat niet alleen. Ze laten bezoekers ook zien waar ze zich bevinden.

Feestverlichting is bepalend voor het straatbeeld van stadscentra tijdens de wintermaanden. Boven straten, aan gevels, bomen en palen brengen ze de stad in een feestelijke sfeer. Specialist Homan uit Mijdrecht brengt jaarlijks zo’n vijftienduizend feestverlichtingsornamenten aan boven Nederlandse straten. Voor Utrecht maakte het bedrijf een maatwerkontwerp. De 265 ornamenten zijn uitgevoerd in warm-witte leds die de contouren van een golvende lijn vormen, opgevuld met koel-witte led’s. Ze doen vooral denken aan de vele ronde bruggen boven de Utrechtse grachten.

Beken je kleur
Naast de gloeiende golven is in elk van de vijf kwartieren die de stad telt, een wapenschild in een karakteristieke kleur aangebracht. Loop je onder feestelijke lampjes met een rood schild, dan bevind je je dus in het Domkwartier. Bij elke overgang naar een ander kwartier staat ook nog eens een verlicht naambord. Zelfs zonder gps en 4G vind je hier dus de weg, gewoon op het licht. Het locatiekompas-concept en de beken-je-kleurmethodiek om per kwartier een karakteristieke kleur vast te stellen, waren voor Utrecht belangrijke redenen om het verlichtingsproject aan te besteden aan de betreffende installateur. De gekozen kleurstellingen komen straks ook terug in de nieuwe stadsplattegronden op straat. Zo krijgt de tijdelijke feestverlichting een permanent staartje.

Duurzaam en krachtig
Met de nieuwe feestverlichting is Utrecht weer helemaal bij de tijd. De led’s zijn duurzaam en krachtig, het design is modern en sfeervol. Het publiek is enthousiast. Ondernemers willen er het liefst ook bij andere feestdagen gebruik van maken en de social media staan vol met sfeerplaatjes en lovende woorden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus