Image: Huizenkopers kunnen straks in showroom bestellen

Gepost op: 22/12/2016

Huizenkopers kunnen straks in showroom bestellen

Huizenkopers denken over het algemeen niet aan een showroom met kant-en-klare huizen. Toch verwachten de bouwbedrijven KlokGroep, Trebbe Wonen en retailers Eigenhuis Groep en Van der Sluis Technische Bedrijven dat dit de toekomst is. In Nijmegen werken zij gezamenlijk aan LIV, een enorme showroom waarin maar liefst vier levensechte huizen komen te staan. 

Het ontwerp van LIV is bijzonder: de showroom wordt meer dan 3.000 m² groot en er komen vier huizen op ware grootte in te staan. Naast de woningen biedt het straks ook plaats aan een aantal woonstijlappartementen.

‘One stop’-shop
In het ‘woonbelevingscentrum’ van KlokGroep, Trebbe Wonen, Eigenhuis Keuken Groep en Van der Sluis Technische Bedrijven kunnen bezoekers zich straks makkelijker oriënteren op een koop- of huurhuis. Het is de bedoeling dat het een ‘one stop’-shop wordt, waar je als toekomstige bewoner alles kunt uitzoeken; van keuken en badkamer tot gordijnen en accessoires. Achter het belevingscentrum komt het nieuwe kantoor van bouwbedrijf KlokGroep.

De initiatiefnemers willen het pand zo duurzaam mogelijk bouwen. Hiervoor zijn verschillende maatregelen genomen. Zo komen er laadpalen voor elektrische auto’s op de parkeerplaats, zowel voor bezoekers als voor personeel. En op het dak komt maar liefst 500 m² aan zonnepanelen te liggen, waarmee straks energie voor het gebouw wordt opgewekt.

Insectenhotels
Het watersysteem wordt ook duurzaam: er wordt gebruikgemaakt van een regenwaterput onder het gebouw, waardoor de toiletten met regenwater kunnen worden doorgespoeld. Naar verwachting zal er zo’n 60 procent minder drinkwater nodig zijn. Op het dak van LIV komt een daktuin van 350 m², en aan de gevel komen nestkasten voor vogels en vleermuizen. Rond het gebouw worden zelfs insectenhotels geplaatst.

In de eerste helft van 2017 start de bouw van de ‘lifestyle-huizen’, en het is de bedoeling dat er dan meer partijen uit de bouw- en retailbranche aanhaken. Het pand is helemaal duurzaam gebouwd, en heeft hiervoor de BREEAM-excellent- ontwerpcertificering gekregen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus