Image: Altijd bereik voor Zeeuwse badgasten

Gepost op: 28/07/2016

Altijd bereik voor Zeeuwse badgasten

Op het strand is het bereik van mobiele telefoons niet altijd even goed. Toch is het in geval van nood belangrijk dat de hulpdiensten bereikbaar zijn. En wie zijn vrienden kwijt is op het drukke strand, is ook blij te kunnen bellen of WhatsAppen. Daarom heeft VolkerWessels Telecom in opdracht van Vodafone de mobiele bereikbaarheid op de stranden van Walcheren en Noord-Beveland verbeterd. 

Tijdens een heerlijk dagje strand kun je lekker tot rust komen en genieten van zon, zee, strand en natuur. Hoewel dat voor sommigen een dagje onthaasten – en dus offline zijn – betekent, is een goede bereikbaarheid in noodgevallen wel erg belangrijk. Omdat dit op de Zeeuwse stranden nog niet overal even goed geregeld was, heeft VolkerWessels Telecom de bereikbaarheid op de stranden van Noord-Beveland en Walcheren verbeterd. 

Geen mast midden op het strand
Op 25 locaties langs de kust zijn ‘small cells’ geïnstalleerd, vooral bij strandtenten en andere drukke locaties. Hierdoor is de 3G- en 4G-dekking nu veel beter. Door de hoge duinen konden de bestaande zendmasten het strand niet goed genoeg bereiken. Het signaal van Belgische zendmasten kan over het water echter wel ver genoeg komen, vandaar dat telefoons vaak overschakelden op Belgische netwerken. Dat is nu dus verleden tijd.
Eben Albertyn, CTO van Vodafone Nederland licht toe: ‘ Niemand staat te springen om een stalen constructie van 30 á 40 m hoog middenin de duinen of op het strand. De small cells zijn echter zo klein dat ze nagenoeg onzichtbaar geplaatst kunnen worden.’

Hoogseizoen
Voor VolkerWessels Telecom was dit een uitdagende klus. Arjan ten Hove, directeur van het bedrijf, vertelt: ‘Op de stranden is eind juni het hoogseizoen gestart. De installaties moesten daarom voor 27 juli klaar zijn. Een uitdagende klus, door het korte tijdsbestek, de bijzondere natuuromstandigheden en het vergunningentraject. Samen met onze onderaannemers en Ericsson werkten zo’n zestien medewerkers van VolkerWessels Telecom vier weken onafgebroken om de deadline te halen. We zijn erg trots op deze teamprestatie.’

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus