Gepost op: 12/12/2016

Uniek zwembad in superjacht Vertigo

Het is nog te koop: superjacht Vertigo. 96 m lang, met vier teakhouten dekken, een helikopterplatform en een glazen zwembad. Dit schip is gebouwd in Makkum en Hellebrekers Technieken bouwde het bijzondere zwembad. 

Op de Vertigo is ruimte voor achttien gasten en een bemanning van 34 man. Op de vier dekken zijn een beach bar, een zwembad, een bioscoop, een gym en een spa te vinden. Op het voordek van het schip kan een helikopter landen, en onder het dek is een hangar gemaakt waar een vliegtuig kan worden gestald. De beach bar heeft twee ‘vleugels’ die kunnen worden uitgeklapt om de bar bijna twee keer zo ruim te maken. Een beetje miljonair doet het natuurlijk niet voor minder.

vertigo-zwembad-654x250

180°-uitzicht
De meest luxe ruimte in het schip is de privéruimte van de eigenaar, met onder meer een 3 m hoge sterrenhemel, een bubbelbad en een 180°-uitzicht. Allemaal bijzonder, maar in de wereld van luxe jachten niet uniek. Wél uniek is het glazen zwembad, dat is gebouwd door Hellebrekers Technieken.

Dit speciale zwembad is 36 m2 groot, en is gebouwd als ‘infinitypool’, waarbij het lijkt alsof je kunt doorzwemmen tot aan de horizon. De bodem van het zwembad heeft een s-vorm, en is op het diepste punt is 2,5 m diep. Tussen het zwembad en de bar in het schip stroomt een metershoge waterval. Hierdoor ontstaat een natuurlijke scheiding tussen de twee ruimtes. De vloer van het zwembad is ook het plafond van de beach bar op de onderste verdieping. Om deze constructie te maken zijn vijf lagen glas samengeperst met folie, tot een 68 mm. dikke doorzichtige laag.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus