Image: Vacuümtoiletten voor duurzaam Concert at SEA

Gepost op: 29/06/2017

Vacuümtoiletten voor duurzaam Concert at SEA

Concert at SEA, dit jaar op vrijdag 30 en zaterdag 1 juli, is een van de grootste festivals van Nederland. Om dit tweedaagse, klimaatneutrale festival goed te laten verlopen wordt er ook flink wat techniek in gezet. Bijvoorbeeld duurzame vacuümtoiletten, deze besparen wel tot 80 % op de wateraanvoer. 

Concert at SEA is met 40.000 bezoekers per dag één van de grootste festivals van ons land. Iedere zomer treden op het tweedaagse event op de Brouwersdam in Zeeland weer vele artiesten op. Zoals elk jaar zijn er ook nu weer veel technici in touw om het festival tot een succes te maken.

Compensatie CO2-uitstoot
Concert at SEA is elk jaar op zoek naar nieuwe manieren om het milieu te respecteren. Zo worden bekers ingezameld en gerecycled, zijn shirts klimaatneutraal gefabriceerd en is het eten en drinken veelal biologisch. Alle CO2-uitstoot die de bezoekers en organisatie produceren wordt achteraf gecompenseerd via een eigen klimaat- en ontwikkelingsfonds.

De vele installaties op het tweedaagse festival kunnen hier natuurlijk ook een grote rol in spelen. Zo wordt er voor Concert at SEA gebruikgemaakt van duurzame vacuümtoiletten die tot wel 80 % besparen op wateraanvoer, afvalwater en transport.

Serie vlogs door OTIB
OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf, brengt het werk van deze techneuten bij Concert at SEA dit jaar in beeld in een serie vlogs. In de derde vlog komt Tom van de Moosdijk in beeld, monteur W-techniek bij MTD.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in waterinstallaties en watermanagement voor evenementen, beurzen en congressen. Tom heeft met zijn collega’s eerst de hoofdleidingen aangelegd voor de watervoorziening op Concert at Sea. Daarop zijn wc-units en spoelbakken aangesloten. Nu is hij bezig met de uitrol van slangen voor overige aansluitingen.

Water besparen met toiletten
In de zesde vlog vertelt Tabbe Maas van Van Overbeek Sanitair meer over de tijdelijke, duurzame sanitaire installaties. Zijn bedrijf installeerde ook de waterbesparende vacuümtoiletten.

Bekijk alle vlogs op het YouTube-kanaal van OTIB.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.

Reacties

blog comments powered by Disqus