Waarom TechniekNL?

Installatietechniek is vaak onzichtbaar. Het is meestal netjes weggewerkt achter muren, plafonds, vloeren of onder de grond. Dat techniek werkt is vaak vanzelfsprekend, totdat de techniek het niet meer doet. Op dat moment is iedereen zich bewust van de noodzaak van techniek nodig voor onze dagelijkse manier van leven.

Techniek zorgt niet alleen voor  stromend water, warmte, koude en werkende apparaten, maar nog heel veel meer. Door de inventieve oplossingen van betrokken installatieprofessionals in onze branche weten we bedrijven te verduurzamen, zorgkosten naar beneden te brengen, Nederland in beweging te houden en te zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving om in te wonen, werken, reizen, recreëren en leven. Niet voor niets neemt het volume van installatietechniek als maar toe in onze leefomgeving. Vragen rondom de toepassing van techniek worden omvangrijker en slimmer. Kortom: de installatiebranche is essentieel voor onze economie en onze manier van leven.

Maatschappelijk belang en inventiviteit van de installatiebranche
UNETO-VNI staat, als ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, voor de techniek waarop Nederland draait. UNETO-VNI en haar leden willen graag het maatschappelijk belang en de inventiviteit van de branche onder de aandacht brengen bij zakelijke opdrachtgevers, beslissers, stakeholders, het onderwijsveld, politiek en het grote publiek. Er zijn talrijke oplossingen vanuit onze branche voor vraagstukken rondom Energie, Zorg, Mobiliteit, Veiligheid en Smart Industrie waarmee wij beslissers in Nederland een stap verder op weg willen helpen.

We willen in gesprek raken met beïnvloeders en hen inspirerende verhalen, achtergronden en toekomstperspectieven bieden. We willen op deze manier de bekendheid met ‘de Techniek achter Nederland’ steeds groter maken zodat beslissers en stakeholders ons weten te vinden, evenals de media en politiek, en dat jongeren en zijinstromers ons zien als een aantrekkelijke branche om in te werken. Dat zijn we al en dat gaan we nu als collectief eigentijds herkenbaar platform laten zien.

Kern van de campagne
De kern van de campagne ‘de Techniek achter Nederland’ is dat we content uit onze branche gaan delen via social media, teneinde steeds meer dialoog op gang te brengen en het juiste bereik te krijgen. Onze branche beschikt over een enorme bron aan inspiratie om de techniek achter Nederland zichtbaar te maken. @TechniekNL is het medium waar leden en doelgroepen elkaar kunnen inspireren en de dialoog kunnen aangaan.

De campagne ‘De Techniek achter Nederland’ volgt een eerdere campagne in het jaar 2012 op. Toen waren een boek met QR-codes, filmpjes op Youtube en een serie op RTLZ de kern van de campagne. We hadden toen al zoveel content om met Nederland te delen dat we lang niet alles aan bod konden laten komen. Via social media willen wij een continue stroom van verhalen op gang houden, zodat de techniek achter Nederland blijvend zichtbaar is.

Bekijk ook:

UNETO-VNI, opdrachtgever namens de installatiebranche
Drager binnen UNETO-VNI van de campagne zijn o.a. het bestuur van Groep Groot, de beleidsadviescommissie Communicatie en het Specialisten Platform Communicatie bestaande uit communicatieprofessionals uit de installatiebranche en uiteraard de leden zelf. Iedereen die de boodschap van ‘de Techniek achter Nederland’ wil bekrachtigen is welkom om verhalen met ons te delen via @TechniekNL en in gesprek te gaan over de inventiviteit en het maatschappelijk belang van de techniek achter Nederland.

Kijk voor meer informatie over UNETO-VNI op: www.uneto-vni.nl.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Geslacht

Over de techniek achter Nederland

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren: de techniek waarop Nederland draait. Met de campagne ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI Nederland laten begrijpen, voelen en ervaren wat de installatietechnische branche betekent voor de samenleving en onze dagelijkse manier van leven. Dit doen wij op het gebied van Energie, Zorg, Mobiliteit en Veiligheid. Met ‘De Techniek achter Nederland’ wil UNETO-VNI zakelijke partners en het grote publiek bereiken. Kortom, samen met u willen wij de dialoog over de techniek achter Nederland openen en u en anderen rondom u inspireren. Volg de blogs op dit platform, of bereik ons via @TechniekNL.