De leukste 1-aprilgrappen uit de installatiebranche

De leukste 1-aprilgrappen uit de installatiebranche

  • Lees ook: Duurzaam en diervriendelijk olifanten en giraffes spotten

Eén april, kikker in je bil! Ook in de installatie- en bouwbranche blijken volop grapjassen aan het werk te zijn. Wij verzamelden de leukste installatietechnische 1-aprilgrappen in dit overzicht. Van chocolademelk uit de kraan tot infraroodgloeilampdetector.

Chocolademelk uit de keukenkraan

Jammer voor chocoladeliefhebbers, maar wij vermoeden toch dat dit een 1-aprilgrap is: ITHO Daalderop presenteert vandaag een bijzondere innovatie voor het aanrecht: de Close-in Choco. Met dit unieke systeem komt er behalve warm en koud water ook warme melk uit de kraan. Door in het speciale compartiment een chocoladereep te plaatsen, is het zelfs mogelijk om zelfs warme chocolademelk uit de kraan te tappen. Jammer eigenlijk dat dit een grap is…

Gloeilampen spotten bij je buren

Milieu Centraal komt vandaag met een bijzondere tool om energieverspilling tegen te gaan. In Nederlandse huizen wachten nog 65 miljoen gloeilampen op vervanging door ledverlichting, en met de app PeerView kunnen gebruikers op zoek naar huizen waar nog gloeilampen hangen. Via warmtedetectie met infrarood kun je zelfs door muren heen, zo kan je ook bij je buren checken of er nog gloeilampen hangen.

Over the top-prefab bouwen

De A’DAM toren meldt vandaag dat er gister twee extra verdiepingen zijn gebouwd. Er wordt steeds meer prefab gebouwd, maar J.P. van Eesteren maakte het wel heel bont: in één dag zijn twee complete verdiepingen op het gebouw geplaatst, in samenwerking met de Koninklijke Landmacht. Het bovenste gedeelte van het gebouw moest hiervoor met vier helikopters worden opgetild, waarna twee andere helikopters de extra verdiepingen konden plaatsen. Deze bijzondere operatie is gefilmd, maar is het nu een 1-aprilgrap of niet? Bekijk het filmpje en oordeel zelf!

adam luchtmacht

Zonnepanelen op maanlicht

Het Nuon Solar Team meldt een nieuwe ontdekking: zonnepanelen die ook op maanlicht werken. Maanpanelen dus eigenlijk. Een bijzondere ontdekking, want tot nu toe werd aangenomen dat het licht van de maan veel te zwak is om energie mee op te wekken. Het solar team legt uit: ‘ Echter is tijdens het onderzoek gebleken dat maanlicht voor een groot deel uit onzichtbaar licht bestaat. Met de nieuwe maancellen kan dit deel van het spectrum opgevangen worden en vervolgens geconverteerd worden naar energie.’ Onzichtbaar licht? Wij kijken toch even op de kalender…

Kledinglijn van Dura Vermeer

Bouwbedrijf Dura Vermeer lanceert vandaag een kledinglijn. In het persbericht klinkt het heel logisch: ‘‘Veel kledingmerken worden geïnspireerd door de bouw en komen er zelfs uit voort, zoals het jeansmerk Levi’s. Het geeft aan dat de bouw cool, toegankelijk én stoer is. Wij draaien de rollen nu om en nemen zelf het voortouw’, aldus Dura Vermeer.’ Er is zelfs een heuse webshop geopend voor de nieuwe ‘black label’-kledinglijn. Er zijn wel eens vreemdere trends geweest in de modewereld, dus wie weet…

Ontwerp je eigen toiletsticker

De firma Warmteservice Nederland bood de afgelopen weken een bijzondere service aan: je kon je eigen toiletsticker ontwerpen. Er kwamen meer dan 300 inzendingen binnen, vooral schoonmoeders en voetbalclubs bleken populair. Vandaag meldt Warmteservice Nederland dat het om een 1-aprilgrap gaat, jammer!

Draadloze stroom bij Gamma Assen

Helemaal nieuw is deze grap niet, maar hij blijft leuk: Gamma Assen biedt vanaf vandaag draadloze stroom-adapters aan. Handig voor in de tuin of op de camping!

Google presenteert zelfrijdende fietsen

Google heeft veel ervaring met zelfrijdende auto’s, en speciaal voor één april heeft het bedrijf deze ervaring ingezet voor een nieuw product: de zelfrijdende fiets. In een filmpje laat Google zien hoe de fiets door het drukke verkeer rijdt, en laten de medewerkers alle functies zien: je kan de fiets naar je toe laten komen, en je hoeft uiteraard niet meer te trappen, de fiets heeft een speciale relax-stand. Wethouder Katja Ollongren is vooral enthousiast over de mogelijkheid om op de fiets te werken, en een moeder vertelt dat ze veel tijd overhoudt nu haar peuters zelf op de fiets door de stad kunnen reizen.

zelfrijdende fiets

Daten met robots

Wij schreven al eerder over knuffelrobots in de zorg, maar Groupon heeft nu een wel heel bijzondere aanbieding: Daten met een robot. Als je deze Groupon koopt krijg je een etentje bij toprestaurant Niven, inclusief gezelschap van robot Vicky of Victor. Groupon licht toe: ‘Veelgehoorde eisen die aan een (potentiële) partner worden gesteld zijn intelligentie, humor en charme, maar deze combinatie blijkt vaak lastig te vinden. Robots zijn inmiddels prima in staat hieraan te voldoen.’ Klinkt logisch, toch?

Veilig je smartphone gebruiken terwijl je loopt met SmartSense

Tele2 komt vandaag met een geweldige uitvinding: de SmartSense helpt je om niet tegen anderen aan te botsen in het verkeer. Ben Walker van Tele2 legt uit: ‘Onderzoek wijst uit dat er een verband is tussen interessante content en smartphone-gerelateerde ongelukken.’ SmartSense waarschuwt gebruikers als ze dreigen tegen een object of persoon aan te lopen, door middel van een trilsignaal en melding op het smartphone-scherm. Het systeem kan worden uitgebreid met handige opties zoals BuddyView, dat een melding geeft wanneer je een vriend tegenkomt.

smartsense

Toiletten in de lift

Liftproducent Mitsubishi presenteerde op 1 april een innovatie uit Japan: toiletvoorziening in liften. In Japan zijn regelmatig aardbevingen, en liften werken vaak niet meer na een aardbeving. Om te voorkomen dat het wachten op een liftmonteur in zo’n te geval te ongemakkelijk wordt, zijn er in sommige Japanse liften toiletten geïnstalleerd. Mitsubishi ook in Groningen met de lifttoiletten gaan experimenteren. Het toilet kan ook als stoel gebruikt worden, en heeft een extra groot opbergvak waarin naast een wc-rol ook voldoende eten en drinken bewaard kan worden voor tijdens een noodsituatie.

Na aardwarmte nu ook aardstroom

Installatiebedrijf Van Dijk uit Made ontpopte zich op 1 april tot wetenschappelijke voorhoede, met de presentatie van de aardstroom-module. Het bedrijf legt het principe uit op de website: ‘Het principe is gebaseerd op een extreem sterke magneet, met daarom een spoel en een speciale aardelektrode.’ Deze aardstroom kan worden toegepast bij warmtepompen, om zo een energieneutrale installatie te kunnen plaatsen: ‘Het zogenaamde Nul-op-de-meter (NOM) komt dan voor veel woningen binnen handbereik. Dit zal voor veel woningbouwcorporaties een zorg wegnemen om hun woningbestand naar Nul-op-de-meter te krijgen, tegen een investering die nauwelijks ingrijpt in het bouwkundige gedeelte’.

Techniek Nederland
Techniek Nederland
Adres: Bredewater 20, 2715 CA Zoetermeer
Website: https://www.technieknederland.nl/home
Social media: