Huizenkopers kunnen straks in showroom bestellen

Huizenkopers kunnen straks in showroom bestellen

  • Lees ook: F16-shelter wordt zelfvoorzienend kantoor

Huizenkopers denken over het algemeen niet aan een showroom met kant-en-klare huizen. Toch verwachten de bouwbedrijven KlokGroep, Trebbe Wonen en retailers Eigenhuis Groep en Van der Sluis Technische Bedrijven dat dit de toekomst is. In Nijmegen werken zij gezamenlijk aan LIV, een enorme showroom waarin maar liefst 4 levensechte huizen komen te staan.

Het ontwerp van LIV is bijzonder: de showroom wordt meer dan 3.000 m² groot en er komen 4 huizen op ware grootte in te staan. Naast de woningen biedt het straks ook plaats aan een aantal woonstijlappartementen.

‘One stop’-shop

In het ‘woonbelevingscentrum’ van KlokGroep, Trebbe Wonen, Eigenhuis Keuken Groep en Van der Sluis Technische Bedrijven kunnen bezoekers zich straks makkelijker oriënteren op een koop- of huurhuis. Het is de bedoeling dat het een ‘one stop’-shop wordt, waar je als toekomstige bewoner alles kunt uitzoeken; van keuken en badkamer tot gordijnen en accessoires. Achter het belevingscentrum komt het nieuwe kantoor van bouwbedrijf KlokGroep.

De initiatiefnemers willen het pand zo duurzaam mogelijk bouwen. Hiervoor zijn verschillende maatregelen genomen. Zo komen er laadpalen voor elektrische auto’s op de parkeerplaats, zowel voor bezoekers als voor personeel. En op het dak komt maar liefst 500 m² aan zonnepanelen te liggen, waarmee straks energie voor het gebouw wordt opgewekt.

Insectenhotels

Het watersysteem wordt ook duurzaam: er wordt gebruikgemaakt van een regenwaterput onder het gebouw, waardoor de toiletten met regenwater kunnen worden doorgespoeld. Naar verwachting zal er zo’n 60 % minder drinkwater nodig zijn. Op het dak van LIV komt een daktuin van 350 m², en aan de gevel komen nestkasten voor vogels en vleermuizen. Rond het gebouw worden zelfs insectenhotels geplaatst.

In de eerste helft van 2017 start de bouw van de ‘lifestyle-huizen’, en het is de bedoeling dat er dan meer partijen uit de bouw- en retailbranche aanhaken. Het pand is helemaal duurzaam gebouwd, en heeft hiervoor de BREEAM-excellent- ontwerpcertificering gekregen.

Van der Sluis Technische Bedrijven
Van der Sluis Technische Bedrijven
Adres: Kamperzeedijk 107, 8281 PD Genemuiden
Website: www.vd-sluis.nl/
Social media: