Eerste ondergrondse trafostation komt onder het Vrijthof

Eerste ondergrondse trafostation komt onder het Vrijthof

  • Lees ook: Snelle opmars van Hudson’s Bay door vlotte ombouw

Het Vrijthof in Maastricht biedt elk jaar plaats aan diverse grote evenementen. Om in de toekomst vervuilende dieselaggregaten te kunnen weren, komt er een ondergrondse stroomvoorziening. Hiervoor plaatst SPIE het eerste ondergrondse trafostation van Nederland.

Begin september wordt op het Maastrichtse Vrijthof gestart met de aanleg van een ondergrondse stroomvoorziening voor evenementen. Aanleiding hiervoor vormt een wetswijziging waardoor commerciële partijen niet meer voor de stroomvoorziening mogen zorgen.

Evenementen op het Vrijthof worden niet gezien als een publieke, maar als een commerciële activiteit. Door nu zelf te zorgen voor een ondergrondse stroomvoorziening, behoren vervuilende dieselaggregaten tot het verleden en is #missionzeromaastricht weer een stap dichterbij gekomen.

Ondergronds trafostation

SPIE is inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Voor de traditionele opening van het carnavalsseizoen, (op de 11e van de 11e) moet de nieuwe stroomvoorziening op het Vrijthof zijn gerealiseerd.

Voor SPIE de uitdaging om na het Preuvenemint (eind augustus) onder de ‘kinderkopjes’ van het Vrijthof meer dan 660 m nieuwe stroomkabels te leggen en een ondergronds trafostation te plaatsen. Hiermee heeft een bedrijf een primeur te pakken: het wordt het eerste ondergrondse trafostation van Nederland.

Trafostation-Maastricht

‘Blij met het vertrouwen in SPIE’

SPIE is verantwoordelijk voor alle ontwerp-, uitvoerings- en onderhoudswerkzaamheden die moeten worden verricht voor de realisatie, oplevering en onderhoud van het systeem en daaraan gerelateerde werkzaamheden die nodig zijn om ongehinderd doorstroming van het verkeer te kunnen garanderen.

Harold Engwegen, directeur van het bedrijfsonderdeel TechFM van SPIE, kijkt uit naar dit bijzondere werk: ‘De ontwikkeling van Maastricht zit in een stroomversnelling, waarbij talrijke initiatieven en ontwikkelingen van binnen buiten zich aandienen. Maastricht stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het voorzieningenniveau. We zijn blij met het vertrouwen in SPIE om deze klus snel en met de beste kwaliteit te klaren.’

Tekst: Manouk Loonstijn, SPIE.

SPIE Nederland B.V.
SPIE Nederland B.V.
Adres: Huifakkerstraat 15, 4815 PN Breda
Website: www.spie-nl.com/
Social media: