Wagener stadion tiptop in orde voor EK Hockey 2017

Wagener stadion tiptop in orde voor EK Hockey 2017

  • Lees ook: Waarom voor Schiphol Lounge 2 geen lampen aangeschaft zijn

Het Wagener-stadion in Amstelveen is een begrip in de hockeywereld. Al sinds 1938 worden op deze locatie in het Amsterdamse bos wedstrijden gespeeld. Na ruim 80 jaar is het tijd voor een nieuw gebouw: half oktober 2016 werd de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen door Elvire Wagener, het achternichtje van Joop Wagener naar wie het stadion vernoemd is.

In Amsterdam verrijst een compleet nieuwe tribune, ontworpen door IAA Architecten, waar zo’n 2.000 toeschouwers kunnen zitten. Boven de tribune komt een 4 m brede strook waar nog meer publiek kan staan. Er komen kleedkamers met douches voor de sporters, en op de eerste verdieping van de nieuwbouw in het Wagener-stadion komt een ontvangstruimte met loungebar.

‘Eervol project’

De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in het stadion worden verzorgd door Van Rennes uit Klaaswaal. Algemeen manager Johan Schrijvershof vertelt: ‘Het Wagenerstadion is voor ons een eervol project om aan te werken, omdat het stadion zo’n rijke geschiedenis heeft, en omdat in 2017 het EK Hockey in het stadion wordt gehouden. Wij zorgen ervoor dat alle verlichting, verwarming en ventilatie-installaties tegen die tijd tiptip in orde zijn.’ Voor de verwarming is gekozen voor een cv-installatie.

Schrijvershof: ‘Het stadion wordt vooral in de weekenden heel intensief gebruikt, dan is er in één keer veel warm water nodig voor de verwarming en de douches.’ In het ventilatiesysteem voor de kleedkamers en de lounge worden wtw-units gebruikt. Hiermee wordt de warmte uit de ‘oude’ lucht gebruikt om verse lucht op te warmen, waardoor er niet onnodig warmte verloren gaat.

Energiezuinig douchen

Schrijvershof vertelt: ‘In het hele gebouw wordt ledverlichting met bewegingssensoren toegepast. Hierdoor wordt een flinke energiebesparing gerealiseerd. De verlichting en verwarming zijn bovendien op afstand te bedienen, zodat de kleedkamers al op temperatuur zijn als de sporters ’s ochtends vroeg komen hockeyen.’ Naast de verwarming en verlichting is ook de geluidsinstallatie waarmee de tussenstand wordt omgeroepen compleet vernieuwd, en er zijn beveiligings- en brandmeldinstallaties geplaatst.

Van Rennes
Van Rennes
Adres: Rijksstraatweg 1, 3286 LS Klaaswaal
Website: https://www.vanrennes.nl/
Social media: