Duurzame transformatie A’DAM Toren

Duurzame transformatie A’DAM Toren

  • Lees ook: Nieuw hotel in het Amstelkwartier met 25 % gerecycled materiaal

De A’DAM Toren als ‘groene uitdaging’. Zo kun je de transformatie van het oude hoofdkantoor van Shell Research aan de noordoever van het IJ in Amsterdam absoluut omschrijven. Het iconisch gebouw naast filmmuseum EYE wordt omgetoverd in een duurzame verticale 24-uursstad met een observatiedek, hotel, club, kantoren voor de creatieve industrie en diverse horecagelegenheden, waaronder een ronddraaiend restaurant. Hergebruik in optima forma.

Technisch dienstverlener Cofely levert een belangrijke bijdrage aan dit 22 verdiepingen tellende gebouw, waarvan de naam een afkorting is voor ‘Amsterdam Dance and Music’. Zo wordt het gebouw aangesloten op de duurzame energievoorziening die de dienstverlener heeft gerealiseerd voor de wijk Overhoeks. De wijk Overhoeks wordt ook wel ‘Nieuw Amsterdam aan het IJ’ genoemd, waarvan A’DAM Toren de skyline mede bepaalt door de prominente plek die de toren inneemt aan ‘De Strip’.

60% CO2-reductie

De genoemde duurzame energievoorziening is gebaseerd op warmte- en koudeopslag in de bodem. Hiermee kan, in vergelijking met een traditionele energievoorziening, een energiebesparing en CO2-reductie van maar liefst 60% gerealiseerd worden. Cofely onderzoekt momenteel ook met A’DAM Toren waar beide partijen elkaar nog meer kunnen vinden. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook na de opening van de toren in april 2016. Denk hierbij niet alleen aan verdere verduurzaming van het pand, maar ook aan het creëren van duurzame bewustwording bij de 3.000 bezoekers die dagelijks worden verwacht.

ADAM_Amsterdam_Dance_and_Music

De toekomst = samen

Volgens de technisch dienstverlener is A’DAM Toren bij uitstek een project dat past bij de eigen ambitie van om ‘samen de toekomst mogelijk te maken’. Cofely: ‘Een toekomst waarin we de energiebehoefte zien toenemen, terwijl de fossiele grondstoffen opraken. Daarom vragen wij ons bij elke opdracht af, of er een duurzamer alternatief is. Dit doen we niet alleen. Door kennis te delen met opdrachtgevers, overheden kennisinstellingen en start-ups komen we samen tot de meest complete oplossing voor de duurzaamheidsvraagstukken waarop we als samenleving een antwoord moeten vinden. In A’DAM Toren hebben we een partner gevonden waarmee we deze ambitie van duurzame co-creatie waarmaken.

Vanaf april 2016 nodigen we daarom iedereen uit kennis te komen maken met A’DAM Toren. Laat u dan niet alleen verrassen door het adembenemende uitzicht vanaf het observatiedek, maar zeker ook door de nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid die we in dit pand gezamenlijk laten zien. In één woord: inspirerend!’

ENGIE Services
ENGIE Services
Adres: Kosterijland 20, 3981 AJ Bunnik
Website: www.engie-services.nl/
Social media: