Altijd bereik voor Zeeuwse badgasten

Altijd bereik voor Zeeuwse badgasten

  • Lees ook: Veilig in het donker fietsen dankzij BikeScout

Op het strand is het bereik van mobiele telefoons niet altijd even goed. Toch is het in geval van nood belangrijk dat de hulpdiensten bereikbaar zijn. En wie zijn vrienden kwijt is op het drukke strand, is ook blij te kunnen bellen of WhatsAppen. Daarom heeft VolkerWessels Telecom in opdracht van Vodafone de mobiele bereikbaarheid op de stranden van Walcheren en Noord-Beveland verbeterd.

Tijdens een heerlijk dagje strand kun je lekker tot rust komen en genieten van zon, zee, strand en natuur. Hoewel dat voor sommigen een dagje onthaasten – en dus offline zijn – betekent, is een goede bereikbaarheid in noodgevallen wel erg belangrijk. Omdat dit op de Zeeuwse stranden nog niet overal even goed geregeld was, heeft VolkerWessels Telecom de bereikbaarheid op de stranden van Noord-Beveland en Walcheren verbeterd.

Geen mast midden op het strand

Op 25 locaties langs de kust zijn ‘small cells’ geïnstalleerd, vooral bij strandtenten en andere drukke locaties. Hierdoor is de 3G- en 4G-dekking nu veel beter. Door de hoge duinen konden de bestaande zendmasten het strand niet goed genoeg bereiken. Het signaal van Belgische zendmasten kan over het water echter wel ver genoeg komen, vandaar dat telefoons vaak overschakelden op Belgische netwerken. Dat is nu dus verleden tijd.

Eben Albertyn, CTO van Vodafone Nederland licht toe: ‘ Niemand staat te springen om een stalen constructie van 30 á 40 m hoog middenin de duinen of op het strand. De small cells zijn echter zo klein dat ze nagenoeg onzichtbaar geplaatst kunnen worden.’

Hoogseizoen

Voor VolkerWessels Telecom was dit een uitdagende klus. Arjan ten Hove, directeur van het bedrijf, vertelt: ‘Op de stranden is eind juni het hoogseizoen gestart. De installaties moesten daarom voor 27 juli klaar zijn. Een uitdagende klus, door het korte tijdsbestek, de bijzondere natuuromstandigheden en het vergunningentraject. Samen met onze onderaannemers en Ericsson werkten zo’n zestien medewerkers van VolkerWessels Telecom vier weken onafgebroken om de deadline te halen. We zijn erg trots op deze teamprestatie.’

VolkerWessels Telecom
VolkerWessels Telecom
Adres: Modemweg 33, 3821 BS Amersfoort
Website: https://www.vwtelecom.com/
Social media: