State-of-the-art techniek voor nieuw pijplegschip

State-of-the-art techniek voor nieuw pijplegschip

  • Lees ook: Uniek zwembad in superjacht Vertigo

Bakker Sliedrecht en Croonwolter&dros hebben van Royal IHC de opdracht gekregen de volledige elektrische installatie te ontwerpen, fabriceren, installeren en in gebruik te stellen voor het nieuwe state-of-the-art pijplegschip van Subsea 7.

Een pijpenlegger of pijplegschip is een vaartuig dat wordt gebruikt om onderzeese pijpleidingen aan te leggen. Het geavanceerde schip van Subsea 7 kan starre leidingen leggen, waaronder ook pijp-in-pijpleidingen en electrical heating-systemen.

Het geïntegreerde reel lay-pijplegschip wordt het negende schip van Subsea 7 dat wordt voorzien van een elektrische installatie van Croonwolter&dros en Bakker Sliedrecht. Alle 9 schepen zijn ontworpen en gebouwd door Royal IHC. Croonwolter&dros richt zich op de laagspanningsinstallaties, Bakker Sliedrecht tekent voor de hoogspanningsinstallaties en aandrijfsystemen.

Elektrische installaties

Voor het nieuwe contract omvat onder andere de volgende hoofdonderdelen: 3 hoofdschakelborden van 6,6 KV, 3 hulpschakelborden van 440 V, 7 watergekoelde elektrische aandrijfsystemen voor roerpropellers en 3 motoren voor roerpropellers van 3.200 kW.

Ook worden er 2 motoren voor intrekbare roerpropellers van 2.400 kW, 2 boegschroefmotoren van 2.200 kW, een dynamisch positioneringsontwerp overeenkomstig de AAA-eisen van Lloyds (DP3) en alarm-, controle- en besturingssystemen geleverd.

Navigatie- en communicatieapparatuur

De opdracht behelst ook navigatie- en communicatieapparatuur, een hoofdstroomvoorziening voor alle missieapparatuur en het installeren en aansluiten van alle bekabeling.

De oplevering van het schip is gepland voor de eerste helft van 2020. Om het contract op tijd op te kunnen leveren, werkt het projectteam van Croonwolter&dros en Bakker op locatie bij de Nederlandse scheepswerf van Royal IHC, zodat een goede samenwerking tussen alle hoofdleveranciers is gegarandeerd.

Croonwolter&dros
Croonwolter&dros
Adres: Marten Meesweg 25, 3068 AV Rotterdam
Website: https://www.croonwolterendros.nl/nl
Social media: