Uniek zwembad in superjacht Vertigo

Uniek zwembad in superjacht Vertigo

  • Lees ook: Installaties in superjacht bestand tegen weer en wind

Het is nog te koop: superjacht Vertigo. 96 meter lang, met vier teakhouten dekken, een helikopterplatform en een glazen zwembad. Dit schip is gebouwd in Makkum en Hellebrekers Technieken bouwde het bijzondere zwembad.

Op de Vertigo is ruimte voor achttien gasten en een bemanning van 34 man. Op de 4 dekken zijn een beach bar, een zwembad, een bioscoop, een gym en een spa te vinden. Op het voordek van het schip kan een helikopter landen, en onder het dek is een hangar gemaakt waar een vliegtuig kan worden gestald. De beach bar heeft twee ‘vleugels’ die kunnen worden uitgeklapt om de bar bijna twee keer zo ruim te maken. Een beetje miljonair doet het natuurlijk niet voor minder.

180°-uitzicht

De meest luxe ruimte in het schip is de privéruimte van de eigenaar, met onder meer een 3 meter hoge sterrenhemel, een bubbelbad en een 180°-uitzicht. Allemaal bijzonder, maar in de wereld van luxe jachten niet uniek. Wél uniek is het glazen zwembad, dat is gebouwd door Hellebrekers Technieken.

Dit speciale zwembad is 36 m2 groot, en is gebouwd als ‘infinitypool’, waarbij het lijkt alsof je kunt doorzwemmen tot aan de horizon. De bodem van het zwembad heeft een s-vorm, en is op het diepste punt is 2,5 meter diep. Tussen het zwembad en de bar in het schip stroomt een metershoge waterval. Hierdoor ontstaat een natuurlijke scheiding tussen de twee ruimtes. De vloer van het zwembad is ook het plafond van de beach bar op de onderste verdieping. Om deze constructie te maken zijn vijf lagen glas samengeperst met folie, tot een 68 mm. dikke doorzichtige laag.

Hellebrekers Technieken
Hellebrekers Technieken
Adres: Marconiweg 28, 8071 RA Nunspeet
Website: www.hellebrekers.nl/
Social media: