Duurzame ‘Baywatch’ voor Katwijk

Duurzame ‘Baywatch’ voor Katwijk

  • Lees ook: Slimme beveiligingsrobot wordt collega

In Katwijk heeft de reddingsbrigade een nieuw onderkomen gekregen. In opdracht van de gemeente werd een nieuwe strandpost gebouwd, waar behalve de Katwijkse Reddingsbrigade ook een politiepost gevestigd is, en een EHBO-post. Botermans Elektrotechniek verzorgde hier de installaties.

Het was een wens van de gemeente om de strandpost zo duurzaam mogelijk te bouwen, vertelt directeur Dirk Botermans: ‘We hebben gekozen voor energiezuinige ledverlichting, en op het dak van de strandpost zijn alvast voorzieningen getroffen om PV-panelen aan te sluiten. Deze panelen zullen in 2017 worden geïnstalleerd op het gebouw. Ook zijn er op het dak zonneboilers geplaatst, die zijn aangesloten op de CV-installatie van het gebouw.’

Geïntegreerd

Het gebouw wordt gedeeld door de strandwacht, die snel moet kunnen uitrukken, en de politie, waarvoor het juist belangrijk is dat het gebouw goed beveiligd is. Daarom heeft Botermans het systeem voor de toegangscontrole en de inbraakbeveiliging aan elkaar gekoppeld. Gebruikers van het gebouw kunnen met hun tag makkelijk in- en uitlopen. In het gebouw worden ook trainingen gegeven, daarom is de ledverlichting dimbaar, en te bedienen met afstandsbedieningen. Omdat het gebouw in de winter veel minder gebruikt wordt, is ook schrikverlichting rondom het gebouw geïnstalleerd.

Botermans verzorgde voor de strandpost alle installaties, van verlichting tot beveiliging en brandbeveiliging. Het brandbeveiligingssysteem is bovendien gekoppeld aan het inbraaksysteem, zodat er één lijn is die naar de meldkamer gaat. Directeur Botermans vertelt: ‘Het bijzondere van dit gebouw is dat het drie functies in één heeft. Wij hebben ook het ontwerp van de installaties gemaakt, en we zijn erin geslaagd om aan de wensen van alle gebruikers te voldoen. Het gebouw heeft een geweldige uitstraling gekregen, een toevoeging aan ons portfolio om trots op te zijn.

Foto: Sander van Egmond, Katwijk Actueel

 

Botermans Elektrotechniek
Botermans Elektrotechniek
Adres: Hoofdstraat 75a, 2235 CD Valkenburg
Website: https://www.botermans.nl
Social media: