Comfort is de trend

Comfort is de trend

  • Lees ook: Dirk: lekker zelfstandig door domotica

De cijfers liegen er niet om. In 2012 telde ons land 2,7 miljoen 65-plussers en dit aantal loopt op tot 4,7 miljoen in 2040. Een groot deel daarvan wil graag thuis blijven wonen. Het goede nieuws is: dat kan ook in veel gevallen. Door gebruik te maken van slimme technieken en deze oplossingen vakkundig te laten installeren voor optimaal gebruik in huis.

Nederlandse ouderen willen steeds vaker en langer zelfstandig thuis wonen. Om dat te kunnen realiseren is er vooral op het gebied van veiligheid veel te winnen. Een groot deel van de ongelukken vindt namelijk in huis plaats. Door het aanbrengen van antislipvloeren en wandgrepen op specifieke plaatsen in de woning, ervaart de bewoner een groter gevoel van veiligheid. Of door het verwijderen van drempels voordat deze obstakels worden. Maar er is meer. Het toegang verlenen tot de woning met een pasje en het bieden van zorg op afstand met een beeldverbinding zijn andere handigheden.

Comfortabel

Niet alleen veiligheid biedt comfort. Om prettig zelfstandig te kunnen blijven wonen, juist als de jaren gaan tellen, is het fijn als de woning van vele gemakken is voorzien. Denk aan automatische verlichting in gang of toilet, de gordijnen openen en sluiten met een afstandsbediening en het bedienen van de apparaten in huis met een tablet. Maar ook door bij het verlaten van de woning met één druk op de knop alle lichten uit te schakelen. Een goede temperatuur en ventilatie draagt ook bij aan het comfortabel wonen, en bovendien aan een gezond binnenklimaat.

ComfortInstallateur

Een logisch aanspreekpunt op dit gebied is de ComfortInstallateur van UNETO-VNI. Deze heeft een specifieke opleiding gevolgd om alle woonruimten te screenen op veiligheid en comfort en kunnen, door al hun kennis en kunde, een gericht advies geven. Desgewenst kan hij hierna ook de volledige installatie verzorgen, of het nu om een individuele woning of de renovatie van (een serie) woningen gaat.

Video ComfortInstallateur

In het tv-programma LifestyleXperience is een item uitgezonden over de ComfortInstallateur:

Inmiddels is er een nagenoeg landelijke dekking van ComfortInstallateurs.

Techniek Nederland
Techniek Nederland
Adres: Bredewater 20, 2715 CA Zoetermeer
Website: https://www.technieknederland.nl/home
Social media: