Innovatieve techniek voor nieuw Nijkerks woonzorgcentrum

Innovatieve techniek voor nieuw Nijkerks woonzorgcentrum

  • Lees ook: Slimme leefcirkels voor ouderen

In het nieuwe en eigentijdse woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk staat comfortabel wonen voorop. Het biedt 152 zorgbehoevenden een plezierige woonomgeving en prettige sfeer. Verschillende disciplines van de Verkerk Groep hebben intensief samengewerkt om een totaaloplossing te bieden voor dit prachtige project.

Woonzorgcentrum De Pol heeft 42 plaatsen voor langdurige somatische zorg, 80 plaatsen voor langdurige psychogeriatrische zorg en 30 plaatsen voor revalidatie. Het eigentijdse complex is deels verzonken in een ‘pol’ wat een bijzonder effect teweegbrengt. Verschillende disciplines van de Verkerk Groep, Verkerk Elektrotechniek en Verkerk Service Systemen, hebben intensief samengewerkt om een totaaloplossing te bieden voor dit prachtige project.

Zorgdomotica

De bewoners van De Pol krijgen te maken met zorgdomotica van het hoogste niveau met een VSS • SPT in elke kamer en diverse domoticakoppelingen, zoals deurbelintegratie en sturing van verlichting. Daarnaast zal het dwaaldetectiesysteem veel vrijheid verschaffen. Dit is namelijk op basis van waar een bepaalde bewoner wel mag komen, in plaats van andersom. Met vooraf ingestelde leefcirkels zal de maximale bewegingsvrijheid per bewoner gegarandeerd zijn, een fijne gedachte.

Cameratoezicht

Elektrotechnisch zijn alle installaties verzorgd door Verkerk Elektrotechniek, inclusief datanetwerk met glasvezelkoppelingen en schakelkasten en verdelers van eigen fabricaat. Op het gebied van veiligheid is er een innovatief CCTV-netwerk aangelegd, inclusief kentekenherkenning bij de hoofdingang. Ook de volledige brandmeldinstallatie is door Verkerk verzorgd.

Verkerk Groep
Verkerk Groep
Adres: Molenvliet 1, 3335 LH Zwijndrecht
Website: https://www.verkerkgroep.nl/nl/
Social media: