3 finalisten in de race voor de Techniek Nederland Innovatie Award 2019

Innovatie-Award-2018

 

Het vakblad E&W Installatietechniek heeft 10 projecten genomineerd voor de Techniek Nederland Innovatie Award. De kanshebbers zijn inventieve en technisch hoogstaande projecten die relevant zijn voor maatschappelijke vraagstukken. Branchegenoten en het publiek konden tot 20 december online hun stem uitbrengen op 1 van de 10 genomineerden.

Het is voor de 3e keer dat Techniek Nederland de verkiezing van de Innovatie Award organiseert. Op 4 februari maakt voorzitter Doekle Terpstra tijdens de installatievakbeurs VSK 2020 de winnaar bekend.

Pitch tijdens VSK 2020

Techniek Nederland organiseert tijdens VSK 2020 een speciaal Innovatiecongres. De 3 finalisten op wie online het meeste is gestemd, krijgen dan de gelegenheid hun branchegenoten tijdens een korte pitch ervan te overtuigen dat hún project de Innovatie Award verdient. Vervolgens bepalen de aanwezigen wie er met de Innovatie Award naar huis gaat.

De hoofdprijs bestaat uit een cheque die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk en een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf. Ongetwijfeld levert de Innovatie Award het winnende bedrijf ook de nodige publiciteit op in de vak- en publieksmedia.

3 finalisten

De 3 finalisten zijn:

  1. Aardwarmte glastuinbouw – Batenburg Techniek, Aardwarmte Vogelaer, AAB, Verkade Klimaat,  BE de Lier
  2. De energieproeftuin – Loohuis Installatiegroep
  3. Duurzaam van schip naar schap – Heinen & Hopman Installaties

Technische sector moet bescheidenheid opzijzetten

Volgens Doekle Terpstra is de Techniek Nederland Innovatie Award belangrijk voor alle bedrijven in de technische sector: ‘Dagelijks zijn installateurs en technisch dienstverleners bezig met technische hoogstandjes. Ze maken Nederland duurzamer, veiliger, comfortabeler en bereikbaarder.’

‘De Innovatie Award zet die projecten in de schijnwerpers. Dat is nodig, want het is hoog tijd dat we onze bescheidenheid opzijzetten. Voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken is de technieksector onmisbaar.’

Eerdere winnaars

De winnaar van de UNETO-VNI Innovatie Award 2017 was de Energy Academy Europe, gerealiseerd door ENGIE. De winnaar in 2018 was het Ben Oude NijHuis, van Hoffman Elektro.